Varför finns det inget intressa av att sälja produkten i apotek?

Åter

Av samma skäl som att man vill förbjuda den, så kan man inte tjäna pengar på något man kan odla själv.
I synnerhet inte inom hälsobranchen.

En hälsosam dryck gjord med socker? Sockret behövs för att skapa jäsningen, eftersom svampen växer av sockret så finns det väldigt lite kvar av det i den slutliga drycken. Under bryggningen konsumerar jästen och bakteriekulturen dina ingredienser och lämnar bara kvar livgivande näringsämnen, som innefattar en lång rad av B-vitaminer, enzymer, och speciella syror som snabbt kan avlägsna gifter ur kroppen.

Enligt traditionell kinesisk medicin betraktades kombucha-thé som odödlighetens te och livets elixir.

Människor har rapporterat att de fått många olika hälsoförbättringar av att dricka kombucha, såsom bättre matsmältning, finare hy och en minskning av smärtor i leder och kroppen. Jag själv började dricka kombucha för 10 år sedan efter att jag fått cancer och genomgått en svår behandling med trötthet och ledverk som följd, och har sedan dess varit beroende av kombuchan.

Bakterierna och jästsvamparna i kombucha tillverkar vitaminer och innehåller mineraler, aminosyror och annat nyttigt. Samtidigt är en riktigt gjord kombucha fattig på energi. Kombucha har därför en hög näringsdensistet, vilket gör att det helt klart hör hemma bland våra nyttiga livsmedel.

En teori är emellertid att kombucha hjälper levern att göra sig av med gifter. Det finns ett visst stöd för det. I boken Analysis of Kombucha Ferments av Michael Roussin pekar författaren på att kombucha innehåller D-glucaro-1,4-lacton.

D-glucaro-1,4-lacton hämmar ett enzym som tillverkas av bakterier i vår matsmältning. Genom att hämma enzymet får levern möjlighet att snabbare göra sig av med gifter. Hur stor praktisk betydelse detta har för vår hälsa är inte särskilt undersökt.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.