Vad är Kombucha?

Åter

Den kallas för svamp men är egentligen en jäst och bakteriekultur. Det är en välsmakande lätt mousserande och uppfriskande dryck som har en fin balans mellan syra och sötma. Den kan bäst beskrivas som functional food eller en fabrik av nyttiga ämnen, enzymer, vitaminer, mineraler, hälsosamma bakterier och jäst. Genom att fermentera Kombucha med en blandning av avsvalnat te och socker så kan du själv framställa en hälsosam dryck.

Kombuchadrycken är hälsobefrämjande genom sin avgiftande och renande förmåga samtidigt som den stärker matsmältningen och levern. Personer som druckit Kombucha under många år beskriver hälsoförbättringar på de mest skilda områden såsom ökad energi, förbättrad sömn, förbättrad hy och förbättrad matsmältning mm.

Kombucha har använts i tusentals år för sina hälsobringande egenskaper och omnämns redan under Tsin Dynastin i Kina där den kallas för "Livets Te." Troligtvis har kombucha sedan nått västvärlden via Ryssland. Vanligtvis kallas Hälsosvampen för Kombucha men förekommer också under namn såsom Volga, Volgasvamp, Kombuchasvamp, Tschambucco, Rysk svamp, Japansk svamp. Te-svamp, Te-kvass, Scoby för att nämna några.

jar4.jpg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.